lauantai 17. marraskuuta 2018

Tony's Chocolonely - karamelli ja merisuola.

Luin lokakuussa uutisen, että hollantilainen Tony´s Chocolonely saapuu myös meille!

Makuja on useita erilaisia, mutta meillä on valikoimassa neljä erilaista: kaksi tummaa suklaata ja kaksi maitosuklaata. Voit kurkata täältä meillä myytävän valikoiman.

Tony'sin suklaalevyt on jaettu erikokoisiin paloihin, mikä kuvastaa kaakaon tuotantoketjussa usein vallitsevaa epätasa-arvoisuutta.


Ruohonjuuressa tummasuklaalevyt ja -patukat myynnissä. Levyillä hintaa 4.35 €, patukoilla 1.55 €.

Omani ostin Citymarketista ja siellä hinta 3.79 €/180 g. Patukoita en nähnyt ollenkaan, enkä neljättä, pelkkää maitosuklaata olevaa levyä.




En tykkää tummasta suklaasta, joten valikoin tietenkin tämän maitosuklaaversion.

Ainesosat: Sokeri, täysmaitojauhe, kaakaovoi, kaakaomassa, karamellipalat 10 % (sokeri, glukoosisiirappi, kerma, voi), merisuola 0,5 %, emulgointiaine: soijalesitiini. Kaakaota väh. 32 %.

Saattaa sisältää pieniä määriä maapähkinää, kananmunaa, gluteiinia ja muita pähkinöitä.

Hinta: 3,79 €/180 g.






Maitosuklaa on makeata, seassa rouskuvuutta antaa karamellipalat, sekä välillä suolaisuus tasapainottaa makeutta. Suolaa on yllättävän paljon, vaikka sitä on prosentuaalisesti vain 0,5%. Silti se maistuu aina satunnaisesti paloissa, ei toki kaikissa.

Näin ollen antaa kivaa vaihtelua makeudelle, kun ei tiedä milloin suolaisuus tulee mukaan.

Karamellipalat on myös kohtalaisen kookkaita, ei pieniä, mikroskooppisia murusia. Todella hyvä kokonaisuus, tulisipa makuja lisää :P










2 kommenttia:

  1. Mäkään en erityisemmin välitä tummasta suklaasta, mutta olen yrittänyt opetella tutustumaan raakasuklaaseen, että pääsisin vähän terveellisimmille urille makean nälässäkin. Näitä en ole vielä bongannut, kun olen tietoisesti pitänyt herkkulakkoa, että voi sitten jouluna keskittyä mielipuuhaan eli konvehtirasioiden tyhjentämiseen;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie olin kerran raakasuklaata tekemässä, ihan mielenkiintoista! Ei kuitenkaan ole ihan omaa makunautintoa lähellä :)

      Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita!